Hvorfor er det vigtigt at få behandlet sin vrede?
Vrede er en af vores 5 grundfølelser. Der er som udgangspunkt derfor ikke noget i vejen med at blive vred. Vrede er en helt naturlig reaktion, når vi møder uretfærdigheder eller oplever ting, der krænker vores personlige holdninger og følelser. Dog kan vrede blive ukonstruktivt, hvis det bliver i en grad, der er ikke-proportionel til de ting, man oplever, eller hvis man ganske enkelt ikke kan styre sin vrede.
For at ens vrede ikke bliver uhensigtsmæssig og kommer til at påvirke ens relation til andre mennesker, kan det være en god idé at få sin vrede behandlet. Når man reagerer kraftigt med vrede, stammer reaktionen ofte fra en følelse af at være ked af det, og gennem samtaler og terapi kan vi sammen finde frem til det, der egentligt er på spil.
Hvornår har man brug for hjælp til sin vrede?
Når man selv oplever sin vrede som et problem, er det grund nok i sig selv til at få hjælp til at håndtere den. Vreden kan komme til udtryk i mange forskellige sammenhænge og kan ofte ses som et symptom på andre ting. En overdreven vredesreaktion kan skyldes stress, tristhed eller andre former for forkerthedsfølelser, der ligger inde i en selv.
Vredesterapi og behandling hos Bine
Når jeg arbejder med vredesterapi, tager jeg altid udgangspunkt i det forhold, du har til dig selv, og hvordan det kan påvirke din vrede. For mig handler det om at mærke efter og mærke ned i kroppen. Derfor arbejder jeg ud fra begrebet grounding, hvor vi sammen forsøger at finde tilbage til jordforbindelsen.
I terapien arbejder jeg meget konkret med vreden for at finde frem til, hvor den egentligt har sine rødder. Man skal have lov til at være vred, og det kan man også være på en måde, der er groundet, hvor man bevarer jordforbindelsen og forbindelsen til sin egen krop og sine egne følelser.